( ... produse )
Tools
Înregistrare Login
Eşti aici: Home » Construire
Saturday, 25 May 2019
E-mail Print PDF

Constructii Piscine

Inainte de a va costrui o piscina, trebuie sa va informati asupra posibilitatilor pe care le aveti, pentru ca alegerea sa fie una corecta. Apelati cu incredere la un specialist in domeniu.
Desi pe piata romaneasca se gasesc mai multe modele de piscine (piscine prefabricate din perete metalic zincat, piscine prefabricate din cofraje de polistiren, piscine din beton armat sau piscine din beton), cele mai solicitate sunt cele din beton armat. Alegerea tuturor elementelor care tin de construirea piscinei precum si a accesoriilor este recomandata a se face impreuna cu firma de piscine care urmeaza sa o construiasca.

argaiv1882

O etapa importanta in procesul de construire a piscinei o constituie stabilirea formei si dimensiunii piscinei. Dimensiunile  si formele unei piscine sunt variate si se pot personaliza in functie de cerintele clientului.

Un aspect care merita luat in calcul la construirea piscinei il constituie accesoriile. Astfel, piscina poate fi prevazuta cu atractii precum placi de aer (hidromasaj) pe peretii sau pardoseala piscinei.

Sunt recomandate folosirea elementelor care ridica mult spatiul destinat piscinei precum: iluminatul piscinei, crearea unei cascade, etc.

Asigurati-va ca exeutarea lucrarii este efectuata de o firma specializata in constructii de piscine.

Pentru a intelege mai usor care sunt etapele construirii unei piscine va enumeram mai jos pasii care trebuie urmati, cu explicatiile aferente:

Thumbnail image 

 

1. Excavarea vasului piscinei

Majoritatea piscinelor sunt concepute pentru a fi subterane. Deci este necesara o sapatura, la adincimea necesară. Această etapă consta in a aprofunda terenul Intr-o manieră uniformă, sau cu o usoară pantă, după caz.

 

Primul pas in executia unei piscine este stabilirea pe teren a pozitiei viitoarei piscine. Se va stabili de asemenea locul de unde se vor conecta utilitatile necesare executiei: curent electric, apa, canal. Se va avea in vedere cota finita "0" si straturile de balast, egalizare si grosimea betonului de pe fundul gropii, pentru a respecta adancimea stabilita a piscinei. Odata executata sapatura, urmeaza asezarea stratului de balast, verificarea uniformitatii stratului si a bunei compactari pentru a se pastra cotele stabilite.

 

Excavare Piscine Excavare Piscine

 

2. Armarea piscinei cu fier beton si montarea accesoriilor

 

Urmatorul pas este definirea formei viitoarei piscine,urmand apoi armarea placii de fund a bazinului si a peretilor cu respectarea dimensiunilor si cotelor stabilite si a legarii fierului conform normativelor. In aceasta faza se vor monta de asemenea si elementele incastrate ce vor fi legate de armatura in pozitiile stabilite: sifon, skimmere, elementele de trecere pentru diuzele de refulare, si daca sunt prevazute: proiectoare, priza de aspirator, regulator de nivel, alte accesorii.

 

Construire vas piscina Construire vas piscina Construire vas piscina Construire vas piscina

 

3. Turnarea betonului

 

Dupa cum bine se stie, rezistenta betonului se afla aproape in exclusivitate in armatura, adica in reteaua de fier care primeste si suporta incontinuu presiunea apei.  Materialele folosite sunt specifice si necesita o punere in opera speciala.

 

Avantajul acestui sistem de constructii piscine il constituie faptul ca accesoriile vasului (skimmere, sifon, elementele de trecere pentru insuflatoare, etc…) sunt instalate inaintea turnarii betonului, astfel incat ele vor deveni parte dintr-un vas monolitic, evitându-se astfel posibilitatea unor eventuale scurgeri sau filtrari ale apei piscinei.

 

REZISTENTA, IMPERMEABILITATE, DURABILITATE SI DENSITATE MARE, sunt principalele virtuti ale acestei tehnici.

 

4. Montarea pieselor de rebord

 

La cativa centimetri de nivelul apei se va monta piatra perimetrala a bazinului de inot. In actualitate, piesele de rebord se obtin practic din orice tip de material, natural sau prefabricat. Ele trebuie sa ofere un finisaj decorativ, dar, in acelasi timp, suprafata trebuie sa fie netedă pentru a impiedica retinerea apei si, foarte important, antiderapanta.

 

Cele mai bune materiale, pentru a evita accidentele, fara a pierde, insa, estetica decorativa a sectorului piscinei, sunt pietrele naturale cu suprafata neteda. Se pot utiliza in constructii piscine, de asemenea, piese prefabricate din piatră artificială, care oferă avantajul ca ne permit o serie de solutii, in ceea ce priveste forma sau culoarea, avand o regularitate absolută de constructie.

 

Montare piese rebord Montare piese rebord Montare piese rebord Montare piese rebord

 

5. Impermeabilizare si placare piscine

 

Durabilitatea piscinei in timp, este data si de hidroizolatia speciala (mortar elastic si impermeabil, pe baza de ciment, din doua componente), iar aspectul final este dat de placarea bazinului cu materiale specifice: mozaic de sticla sau placi ceramice ce sunt montate cu adeziv special si chituite apoi cu chit de rosturi, impermeabil si rezistent la agresivitatea chimica, pentru a impiedica infiltrarea substantelor agresive pentru beton, sub placajul ceramic.

 

Placare piscine Placare piscine Placare piscine Placare piscine

 

 

6. Sistemul de filtrare

 

Fundamental pentru o piscina este sa fie etansa, dar elementul indispensabil, fara care constructia nu are nici o valoare, este APA.

 

Apa existenta int-un bazin de inot este supusa in mod continu unei contaminari si degradari, datorita germenilor prezenti in aer si bacteriilor aduse prin contact de catre insecte, pasari, persoane. Toate aceste elemente au ca rezultat o APA IMPURA.

 

Piscina are nevoie de un echipament de filtare, pentru a se asigura conditiile de igienă din bazinul de inot, dar constituie si un mod de economisire al apei, foarte important, datorita faptului ca apa piscinei, odata ce a fost supusa purificarii, poate fi utilizata in continuare, fara necesitatea de a fi schimbata. Rolul echipamentelor de purificare este de a elimina materialele si particulele In suspensie, care constituie originea tulburararii apei. Impuritătile legate de poluarea aerului (polen, frunze, insecte) sau contaminarea umana (transpiratie, păr ,...) sunt retinute de catre filtrul de nisip. Filtrul, prin eliminarea unei importante parti a materiei organice prezente in apa piscinei, va reduce simtitor cantitatea de dezinfectant necesara.

 

Systeme filtrare piscine Systeme filtrare piscine Systeme filtrare piscine Systeme filtrare piscine Systeme filtrare piscine Systeme filtrare piscine

 

Adaug comentariu


Caractere securitate Refresh

Ultimele Articole


Warning: Creating default object from empty value in /home/piscinee/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 110

Warning: Creating default object from empty value in /home/piscinee/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 110

Warning: Creating default object from empty value in /home/piscinee/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 110

Warning: Creating default object from empty value in /home/piscinee/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 110

Warning: Creating default object from empty value in /home/piscinee/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 110